Els dies 6 i 7 d’octubre es van celebrar les XVI Jornades d’Història de la Farmàcia a Puigcerdà i Llívia. El dia 6 a Puigcerdà, al Museu Cerdà i després de la inauguració de les Jornades amb la presència de l’Alcalde de Puigcerdà, es va gaudir de la conferència inaugural amb el tema: La Cerdanya, Història i Farmàcia.
A continuació es començà amb la presentació de comunicacions relacionades amb les farmàcies rurals i vilatanes: La farmàcia Surroca a Badalona; La farmàcia nova de Llívia; La farmàcia Masjuan de Sabadell 1912-1944; Estudi de llibres de registre d’una farmàcia del segle XVIII; Reglament interior de la Farmàcia i Laboratori Llull de Sineu, Mallorca (1900); Farmacèutics comunitaris que van ser l’origen de la indústria farmacèutica i dermo-cosmètica Catalana.
A la tarda vam anar al Museu de Llívia, on es van desenvolupar les comunicacions relacionades amb farmacèutics i indicacions terapèutiques i altres temes: Indicacions dietètiques en els textos mèdics de l’antic Egipte; Aportació al catàleg biogràfic de farmacèutics de la vila d’Igualada (1385- 1918); Farmacia Jacobo Zobel·las. Primeras Farmacias Ópticas Filipinas; Alguns apunts històrics sobre els medicaments; Col·lecció de làmines d’història de la farmàcia. Després es va fer una visita cultural a les excavacions, l’Església i el Museu de Llívia.
El dissabte al matí, la primera sèrie de comunicacions va ser sota el títol Professions sanitàries, arsenal terapèutic i altres temes: Un nou exemplar de la Concòrdia del 1587: quants n’existeixen?; Método de elaboración de la Quinina en 1824, en el Laboratorio Farmacéutico Gaditano de José Pablo Pérez; El Ácido Nítrico en la botica de Alonso García Jurado de Cádiz, a través de una Memoria manuscrita de 1819; Les professions sanitàries en el Fogatge de 1497; La formació professional de la Radiofarmàcia; 100 farmacèutics innovadors.
La següent i última sèrie de comunicacions van tractar sobre Museïtzacions i matèria farmacèutica: L’Hospital de l’Illa del Rei, Maó- Menorca; Projecte de Museïtzació de la Farmàcia Pinyol de Llardecans. Completada la primera fase; La matèria farmacèutica de la Farmàcia Pinyol de Llardecans. Primera fase segle XIX; Aproximació a l’etnobotànica del noguer; Aportacions a Flora Catalana Antiga, 5. Ficus carica L. (Moraceae); Los Albarelos de la Cooperativa de Distribución farmacéutica “Federació Farmacèutica SCCL”.
Com a cloenda es va fer la conferència: Microbiota i patrimoni cultural.