Publicacions de la Universitat de Barcelona acaba de publicar Antecedentes de la industria dietética en España. Alimentos-medicamentos, obra de la qual és autor Josep Boatella, soci i membre de la Junta Directiva de la SCHF.
Segons la nota bibliogràfica de la UB, a partir de la segona meitat del segle XIX, la ciència i la tècnica van adquirir una dimensió social que hauria de modificar, també, els paradigmes de la farmàcia. Va ser llavors quan, amb la revolució de la química aplicada a la terapèutica, van aparèixer els aliments-medicaments, que amb els anys donarien lloc al desenvolupament dels preparats dietètics. Aquest tipus de productes van estar bàsicament associats al món de la farmàcia. Elaborats sovint als laboratoris annexos a les apotecaries, alguns van donar lloc a importants empreses i d’altres van acabar caient en l’oblit a causa de la creació de compostos actius més potents. Però molts es van convertir en productes de consum habitual als nostres dies (alimentació infantil, farines dietètiques, tònics, sucs, etc.). Aquest llibre de documentació històrica i de recopilació gràfica recupera un patrimoni de gran interès científic i és un reconeixement als professionals pioners de la indústria dietètica i alimentària del nostre país.
Títol: Antecedentes de la industria dietética en España. Alimentos-medicamentos
Autor: Josep Boatella
Matèria: Història
Format: 15 x 21 cm
Pàgines: 420
Edita: Publicacions i Edicions de la Universitat de Barcelona
ISBN: 978-84-9168-667-5
Data d’edició: 2022
- Més informació i venda: Publicacions UB http://www.edicions.ub.edu/ficha.aspx?cod=14016