SOCIETAT CATALANA
D'HISTĎRIA DE LA FARM└CIA

Carrer de Copons 4. 08002 - Barcelona. Tel. 93 304 31 90
Correu electr˛nic: schf@schf.cat


Llibres

Jordi GonzÓlez, Ramon; Bosch Figueroa, Josep M.: "Los morteros de metal en la Hist˛ria de la Farmacia y la Ciencia Moderna". Barcelona, 2002. 121pp. Publicaciˇ commemorativa del X Aniversari de la Societat. Ediciˇ copatrocinada per Rasfer Internacional, S.A.

"VI Jornades dĺHist˛ria de la FarmÓcia Catalana. Llibre dĺactes. Barcelona, 15 i 16 de novembre de 2003". Barcelona 2004. 181 pp. Editat amb el patrocini de la Fundaciˇn HEFAME.

Lĺacte de presentaciˇ es realitzÓ el 21 de juny de 2004, a la Sala d'actes de la Fundaciˇ Roca i GalÚs. Intervingueren, el Dr. Xavier SornÝ Esteva, com president de la Societat, el Sr. Joan Morell Mestre, president de la Comissiˇ Organitzadora de les VI Jornades, el Dr. Alfred PÚrez-Bastardas, coordinador de la publicaciˇ, i el Sr. Ricard Tobella BatallÚ, en representaciˇ de Fundciˇn HEFAME, que explicÓ la motivaciˇ del patrocini.

 

"La Facultat de FarmÓcia de Girona (1871-1874)", de Josep M. Calbet i Camarasa i Daniel Monta˝Ó i Buchaca. Barcelona, 2007. 120 pp. Pr˛leg del Dr. Xavier SornÝ Esteva. Editat per la Societat Catalana dĺHist˛ria de la FarmÓcia amb el patrocini del ColĚlegi de FarmacŔutics de Girona i de la Reial AcadŔmia de FarmÓcia de Catalunya. Obra guardonada amb el Premi especial dĺHist˛ria de la FarmÓcia Catalana commemoratiu del XV aniversari de la Societat Catalana d'Hist˛ria de la FarmÓcia.

L'acte de presentaciˇ se celebrÓ a Girona el dissabte 19 de maig de 2007, a la seu de ColĚlegi de FarmacŔutics de Girona (Ult˛nia 13, 2n.). Intervingueren el Sr. Carles Conejero Lobos, president del ColĚlegi de FarmacŔutics de Girona, el  Dr. Xavier SornÝ Esteva, president de la Societat Catalana dĺHist˛ria de la FarmÓcia, el Dr. Miquel Ylla-CatalÓ i GenÝs president de la Reial AcadŔmia de FarmÓcia de Catalunya, i els autors.

 

"Medicina i FarmÓcia en lĺobra de Josep Pla", del Dr. Pere Vallribera i Puig (Barcelona, 1928-2000), editat per la Societat Catalana dĺHist˛ria de la FarmÓcia, amb el patrocini de GRIFOLS. Pr˛leg del Dr. Pere Vallribera RodrÝguez. Barcelona, 2009. 117 pp.

Lĺacte de presentaciˇ tinguÚ lloc a Barcelona el 10 de marš de 2009, a la seu de la Reial AcadŔmia de Medicina de Catalunya. Intervingueren el Dr. Jacint Corbella Corbella, president de la Reial AcadŔmia de Medicina de Catalunya, el Dr. Xavier SornÝ Esteva, president de la Societat Catalana dĺHist˛ria de la FarmÓcia, i el Dr. Pere Vallribera RodrÝguez, autor del pr˛leg i fill de lĺautor.